dinsdag 29 september 2015

FRISSE DUIK ,POMPEN OF VERZUIPEN, Ronde 8

Een ding is zeker, je verveelt je hier in Kroatie nooit!  Elke dag is weer een uitdaging. Zwemmen stond opnieuw op het programma, het werd een frisse duik  Vanmorgen vroeg net onder de douche en opeens kwam het badkamer putje omhoog. In het appartement van de bovenburen werd de toilet doorgespoeld en tot ontzetting begon zowel onze eigen toilet en het badkamerputje te borrelen  Al gauw stond alles blank.  
                                                                                            We dachten aan evacueren, een van de slaapkamers dreigde ontzet te moeten worden. Maar onze noodkreet werd gehoord.    


Al snel bleek 1 man onvoldoende om de boel te redden.De "specialist " moest er bij komen. Later stonden 3 mannen op het terras . Brandslangen werden aangevoerd. De beerput ging open! 
Ook het uitspuiten van de beerput bleek een disaster. Stapels handdoeken werden met een ploeg dames aangerukt 
Met brandslangen en de hele polonaise naar binnen. Alle handdoeken werden in de WC gepropt en toen de brandslang erop ...... 


Het lukte en daarna kon de schoonmaakploeg aan de slag 


Na een verdiende frisse douche was de tijd voor ander vermaak nog maar kort. Maar dan biedt een fietstaxi uitkomst. Na een uitgebreide fotosessie  door de stamkroeg gasten moest onze chauffeur hard in de pedalen om het treintje voor te blijven.  

Voor ronde 8 heeft iedereen zich in oranje gestoken en het is zelfs gelukt allen in het oranje op de groepsfoto voor het hotel te krijgen.


Het eten smaakte weer erg goed. Daarna weer op weg naar de speelzaal. Een wandeling van 20 minuten. In de zaal zijn er nieuwe verrassingen. Een hele tribune is afgesloten en ook is het niet meer mogelijk boven achter de ramen de partijen aan de top 10 tafels te volgen. Eerder was al aangegeven,dat ook de Chief Delegations niet meer in de zaal mochten komen bij de laatste 2 partijen. De dagen daarvoor werd dat al steeds verder ingeperkt. 
Bewaking stuurt belangstellende weg van de tribune 
De delegatie scoort 10,5 uit 15 !  Fantastisch resultaat en een nieuwe ijsjes score. Marijn scoort weer een punt , dit keer tegen iemand uit Letland. Anna-Maja scoort een remise , dat doet ook de naaste concurrentie. Anna-Maja voert met ingang van de laatste partij en negende ronde nog steeds de U16 groep aan met een half punt voorsprong. Robby, Maaike en Cathelijne hebben nog kans op een podiumplaats.      

Nu het steeds moeilijker wordt alle partijen te volgen  moeten we op zoek naar eigen vertier.


    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten