donderdag 24 september 2015

DRAMA VOOR ISRAELISCHE SCHAKERS , GEEN STERREN IN POREC


Voordat ronde 4 begint druppelt er langzaam het drama voor de Israelische schakers binnen. 
 Een Israelische tegenstander van Rembrandt Bruil vertelde boos zijn verhaal  Bij ronde 3 werden zij allemaal afgemeld door de Israelische bond in verband met een Joodse nationale feestdag . Dat betekende voor alle spelers een 0 !  Daar was heel wat aan vooraf gegaan. 
De nationale joodse feestdag begint bij zonsondergang op 
22 september , de dag van de 2e ronde en eindigt bij de volgende dag zonsondergang . Dat was ook de reden , dat de 2e ronde al om 10.00 uur begon , er mag niet gespeeld worden tijdens de nationale feestdag . 
Zonsondergang begint als je de eerste 3 sterren ziet. De 3e ronde was daarom gepland om 17.00 uur , maar de Israelische delegatie had zich vergist met het tijdstip van de zonsondergang , die op die dag veel later zou vallen . Het spelen van de Israelische schakers was toen niet meer haalbaar en ook de niet -Joodse kinderen mochten niet spelen. 
Het wordt moeilijk voor de Israelische spelers om nu nog een ster te worden 

Ook moesten de schaakstukken aangepast worden , het kruis moest van de koning af. Als je dat niet gewend bent, dan is dat best lastig!   

Nog onwetend van het drama maakten wij een wandeling langs de kust van Porec , een toeristisch plaatsje  
    EN TROFFEN DE ANDEREN AAN BIJ HUN STAMKROEG


EN HET CASINO BY DAYLIGHT !
Na de lunch weer richting Sport Centre voor de 4 e ronde, waar om 14.40 de Chief of Delegation Dimitri arriveert met de equipe. 

 En ouders nog de laatste ruggesteun of peptalk geven 

De oudere jeugd zelf even de stukken rechtzet en een blik van verstandshouding wisselen 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten