donderdag 2 mei 2013

TITANENSTRIJD OP DE SPAANSE COSTA BRAVA , ronde 5 NK A--B-C SNEEK 1 mei 2013

Beste Lezers : Het verslag van 30 april en 1 mei zijn met wat vertraging doorgekomen omdat onze redactie andere verplichtingen had in de nacht waarop koning Willem Alexander de macht greep  , de dag daarna op 1 mei vertoeven uw verslaggevers zich in de sidderende hitte van de Spaanse zon.

Maar nu zullen we u niet langer laten wachten en uw verslag doen van de zware veldslagen van onze RSB - toppers.

Het zevental trad weer in de ring en het was zweten geblazen op deze dag van de arbeid .
 Totale RSB score vandaag 3,5 punt

De opponenten waren niet mals. Daniel moest met wit aantreden tegen Justin Senders ( 1917)
Was uw verslaggever afgeleid door een gebrek aan slaap of door een paar andere erg spannende partijen?  In ieder geval voordat hij wakker werd , had Daniel zijn tegenstander just send  away met een nederlaag aan zijn broek. Een mooie overwinning dus voor Daniel.Gelukkig stond Angelique klaar voor de  broodnodige support.

 
Angelique zelf had een zware partij met zwart tegen Frank van de Werff ( 1974)
Zij moest helaas haar koning omleggen in deze partij.Zij houdt wel een oogje op Justin !?
 
 
Bij de B - dames wist Villa Siu ( 1385)  fantastisch te manoeuvreren  in haar partij
 tegen Halana Vlaming (1742)  , een van de ratingfavorieten.
 Dit leverde haar een mooie remise op en een stevige 3e plaats met 3,5 punt , alleen Xadya en Timardi gaan haar voor in het klassement met ieder 4,5 punt.
 
Wang haalt zijn 2e punt binnen
 
Wang ondertussen had na zijn  overwinning in de 4e ronde op Adrian Kuiper erg veel trek in nog een smakelijke overwinning. Raymond Oord, die met de zwarte stukken speelde werd zijn 2e slachtoffer. Op naar het volgende lekkere hapje voor Wang , dit smaakt naar meer.   
 
Toppers van weleer hebben ons bezworen , dat die hapjes en drankjes tussendoor van levensbelang zijn om lange schaakpartijen succesvol tot een einde te brengen. Hele dieetlijsten zijn aan ons voorgeschoteld , eiwit of koolhydraatpreparaten of andere papjes en drankjes. Maar de marsen , Twix en ijsthee doen het toch het beste. Een blik op de inhoud van het broodtrommeltje van Lars Vereggen
doet je smelten van verlangen een goeie duik te nemen in dat Haribo bad.
 
 
Robin inmiddels op de 2e plaats beland moest vandaag met zwart tegen Robby Kevlishvili .
 
Het werd een stevige Siciliaan , waar Robin lang goed tegenwicht kon bieden. Beiden hadden geen tijd om een greep te doen in het snoeptrommeltje van Lars en hadden beide handen hard nodig om wat op het bord te ritselen 
Een echte Siciliaan !

Tenslotte won Robby Kevlishvili de pot


Maar de Tosti bleef onaangeroerd !Bij de C-Meisjes , waar Lola inmiddels alle toppers al had gehad
                        en lijkt af te stevenen op de titel moest zij in haar partij tegen Lydia Dubbeldam ( 1431) een Schots deuntje spelen met de zwarte stukken.
Dat dreigde bijna een valse noot te worden. Met heel veel doorzettingsvermogen wist Lola gelukkig een zetherhaling en dus remise af te dwingen. Hulde aan Lola , nog steeds fier aan top , met Cheryl op 1/2 punt achterstand op haar hielen.

 
 
De Titanenstrijd voltrok zich echter aan bord 1 van de B- Jeugd , waar Marijn met wit
was gekoppeld aan Lucas van Foreest. Het werd een uiterst vurige Spaanse Flamenco, die zich in 113 zetten voltrok. Al snel stond het bord in vuur en vlam , toen Marijn ruim voor de 40e zet in tijdsnood kwam.  Toch leek hij er geen last van te hebben en te zijn overgestapt naar het NK-snelschaken. Ondertussen kroop de tijd van de beide heren steeds dichter bij elkaar  en liep ook de spanning bij Lucas sterk op. Niet alleen op het bord , maar ook op het gangpad voerde Lucas de Spaanse Flamenco op met diverse fraaie paardensprongen. Tenslotte net op tijd werd de 40e zet bereikt en was er wat tijd voor drinken en Mister Choc ( Candy mini's) .
 De wijze raad van de oude mannen kwam zo toch goed van pas om de energie aan te vullen  en was later ook broodnodig omdat de heren pas op 1/3 van de werkelijk gespeelde tijd bleken te zitten.
 
 
Enkele keren werd remise aangeboden, die nors door Lucas werd afgewezen. De heren gaven elkaar geen haarbreed toe en met diverse stellingen probeerde Lucas de tegenstand van Marijn te breken. Maar Marijn wist elke keer de goede voortzetting te vinden. Toen tenslotte alle muziek ( zie verslag toernooisite) uit de partij was vroeg Marijn heel vriendelijk of ze nu dan toch maar remise zouden doen en toen werd de vrede getekend.Toen werd pas duidelijk , dat de speelzaal al geruime tijd volledig verlaten was op een enkele toeschouwer na. De familie Haver waren echte die hards en lieten weten dat er nog winkansen  voor Marijn hadden ingezeten.
Moe , maar voldaan naar huis gegaan
 
 

 

 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten