zondag 5 mei 2013

KAASIE ? , en ODE in de laatste ronde 5 mei NK Schaken A-B-C 2013

Alweer de laatste ronde voor de RSB deelnemers aan het NK A-B-C 2013 te Sneek
En die leverde voor de RSB totaal 4 punten. op.

De  7 deelnemers van de RSB deed het meer dan goed , getuige de 3 bekers in 3 verschillende categorieen en de goede plaatsing van de anderen , voor Angelique en Marijn in een hogere groep.
Alle 7 toppers van harte gefeliciteerd !

Er waren bekers voor Lola den Dunnen , 2e plaats C-Meisjes ; Robin Lecomte met barrages 2e plaats  C-Jeugd ; Villa Siu gedeelde 2e  plaats B-meisjes  ( op weerstandpunten 3e plaats ).

Daarnaast mooie prestaties van Marijn den Hartog  gedeelde 3e plaats in B-Jeugd (7e op weerstandpunten) met tegen alle toppers winst of remises en een w-we van  + 2,05.
Uitstekende performance van Angelique Osinga , die ondanks dat ze verreweg de laagst geplaatste was in de  A-groep mooi 2,5 punt wist binnen te halen en ook Daniel Zevenhuizen , die totaal 3,5 punt in de A-Jeugd wist binnen te slepen.
Tenslotte Wang Yang, die maar liefst 4 punten wist te veroveren in de C-Jeugd en ook een w-we van + 0,69.


Lola met de ongedeelde 2e prijs C-Meisjes


Robin wint na barrage de 2e prijs C-Jeugd 
Villa de 3e prijs ( gedeelde 2e ) bij B-Meisjes 

Maar het was zeker geen  KAASIE !
Voor alle punten moest hard gestreden worden en op deze laatste dag was van te voren alleen het  kampioenschap van Timardi Verhoeff in de B-meisjes een feit. Dat veel van de favorieten uiteindelijk onderuit geschoffeld werden mag toch wel een verrassing worden genoemd en de onderzekerheid en spanning in de laatste ronde maakt het toernooi tot een bijzonder grote happening.

De standen kunt u allemaal terug lezen op de KNSB ( of zoals in het fries :)


toernooi site
 http://nkjeugd.schaakbond.nl/toernooien

Over al onze spelers hier onder meer informatie en foto's , maar eerst :

Wat ook om publicatie roept en ook geen kaasie is , is de voortdurende belangstelling en ondersteuning en zelfs lijfelijke aanwezigheid van diverse trainers en leden van de verenigingen  van onze RSB KIDS en alle ouders , broers en zussen en niet te vergeten de prima organisatie van dit toernooi . Daarvoor ode en dank namens ons allen.


Publiek
Trainers en ouders
OudersFijne scheidsrechters!

In de A-Jeugd werd Nick Maatman , een Fries kampioen. In de laatste ronde won hij van Bas Haver en Jorden van Foreest speelde remise tegen Milan Mostertman. Van de RSB deelnemers speelde Angelique  Osinga een buiten gewoon goede partij tegen Robin Bos ( 1931) , die eindigde in remise . Daniel Zevenhuizen verloor helaas in dezelfde groep van Anna Maja Kazarian.


 
 

Topborden in de A-Jeugd


 Bij de B-Jeugd speelde Marijn den Hartog in een Pirc tegen Jip Damen , die partij eindigde in remise , waarmee Marijn gedeelde derde werd met 5,5 punt . Winst op Thomas Beerdsen , Stijn Gieben en Monica Reichardt en remise tegen Alik Tikranian , Lucas van Foreest , Mischa Senders , Lars Vereggen en Jip Damen. Verlies tegen Maarten van Harten.De B-Jeugd was wel de meest spannende groep , die bij de eerste 8 deelnemers erg aan elkaar gewaagd waren . 12 deelnemers waren nog lang tegen elkaar aan het spelen , terwijl de andere groepen al bijna klaar waren 
Spanning in de B-Jeugd , uiteindelijk Alik Kampioen met 6,5 uit 9


Bij de B-Meisjes won Villa Siu met zwart van Dewi Vermeulen en zo werd Villa gedeelde 2e


Lola speelde in de laatste ronde gelijk tegen Maro Tikranian en werd daarmee ongedeelde 2e bij de B-meisjes


Bij de C-Jeugd wist Wang tegen de op papier sterkere Hawkie Chang een zeer verdienstelijke remise binnen te halen


In de C-Jeugd was Robin de topper.
 Eerst speelde hij tegen Sven Dijkhuis met wit en won dat op zijn slofjes. 
Toen bleek , dat Robby remise had gespeeld tegen Veron Roesink en Joris Gerlagh ook had gewonnen tegen de jonge Tyro Bekedam moest er een barrage gespeeld worden voor de 1e, 2e
en 3e plaats . Deze barrage werd terecht gewonnen  door Robby Kevlishvili en Robin stelde de 2e plaats veilig voor uitzending naar het EK . Fantastisch gedaan Robin , gefeliciteerd !
1. Robby - Joris 0,5-0,5
2. Robin - Robby 0 - 1
3. Joris - Robin 0 - 1
4. Joris - Robby 0 - 1
5. Robby - Robin 0 - 1
6. Robin - Joris 0 - 1
Eindstand:
1e Robby Kevlishvili 2,5
2e Robin Lecomte 2
3e Joris Gerlagh 1,5

Hiermee kwamen 9 spannende  en leuke dagen  ten einde .

Wie weet volgend jaar allemaal weer tot ziens


1 opmerking: