donderdag 2 mei 2013

DE SPANNING STIJGT , ARMOE TROEF 6e ronde 2 mei 2013 NK A-B-C 2013

De Spanning stijgt , het aantal hits op onze blog is al voorbij de 1000 en dat in een week tijd !    Ik zou wel willen , dat de rating ook zo snel zou stijgen. Dan is binnen een week de Grootmeester titel binnen !
 
De statistieken van onze blog geven aan, dat we behalve in Nederland
 gevolgd worden in America , Orlando  ( hi Kevin) , Frankrijk en  Duitsland.
 Ging het maar zo goed met de KNSB ; sinds NOC*NSF de schaakbond schaakmat heeft gezet is het armoe troef. Hun logo geeft het al aan, je kan maar beter de Lotto winnen  om een paar trainingen te kunnen betalen.  
 
 
 
Of een SPONSOR vinden ! Heeft u als particulier of als innovatief bedrijf interesse gekregen na het lezen van de blog schaakschermutselingen dan kan u zich natuurlijk bij ons melden. 
Zonder uw steun ziet het er voorlopig somber uit om Grootmeester te worden. Misschien moeten wij dan toch bij de vakature bank aankloppen ( zie blog 29 april) voor een baantje als Grootmeester bij de hofhouding van Koning Willem Alexander.

 
Waar het geen armoe troef is , is op het NK in Sneek , waar onze toppers blijven grossieren in meesterlijke prestaties!
 
In de  A- Jeugd speelde Angelique  (1759)  met wit tegen Judith Hendrix ( 1852). Uiterst vakkundig wist zij Judith langzaam van het bord te schuiven.Dat brengt Angelique na ronde 6 op 1,5 punt , een hele prestatie als verre weg de laagste in rating van de groep.
   Hieronder volgt haar verslag en weer eenmaal  thuis zal haar diagram van de stelling volgen.
 
 
 
Partijverslag Angelique Osinga ronde 6 :
Ik speelde deze ronde tegen Judith Hendrix. Zij speelde een caro-cann. Het was een partij die lang gelijk opging maar langzaam kreeg ik steeds meer initiatief. Ik won twee pionnen en kreeg een eindspel met beide 2 torens en een paard. Ik moest het secuur uitspelen want zij had wat trucjes met het paard. Ik moest voorkomen dat zij het paard kon geven voor de twee verbonden pionnen want dan was het lastig te winnen. Uiteindelijk heb ik gewonnen.
(diagram stelling zet 63)

In de A-Jeugd speelde Daniel met de zwarte stukken tegen topper Mees van Osch , die in dit toernooi moeilijk tot scoren komt. Ook tegen Daniel ging het hem ondanks het grote rating verschil niet gemakkelijk af. Tenslotte moest Daniel wel het hoofd buigen voor Mees. Daniel heeft nu 3 punten uit 6 partijen en moet de volgende ronde met wit tegen Bas Haver.


Bij de B-meisjes speelde Villa Siu met wit tegen Xadya van Bruxvoort .
Xadya won deze partij en staat samen met Timardi  aan top met 5,5 punt, op 2 punten afstand gevolgd door Villa. De volgende partij speelt zij met zwart tegen Sylvia van de Werff .

In de uiterst spannende B-Jeugd , waar de eerste plaats gedeeld wordt door 4 man ( Lucas, Lars, Marijn en Stijn ) speelde Marijn (1882)  op bord 2 een uiterst saaie  Franse partij tegen ratingfavoriet
Mischa Senders.( 2208)  Deze partij verdiende beslist niet de schoonheidsprijs . In deze partij werd veel heen en weer geschoven.


 Toen 3 maal dezelfde stelling op het bord kwam kreeg Marijn behoefte aan wat meer vuurwerk en claimde remise. Mischa ging niet accoord. en gaf Marijn opdracht de scheidsrechter erbij te halen.   Aart Strik slaakte een zucht van verlichting , eindelijk wat te doen voor hem .Na analyse van de partij werd Marijn in het gelijk gesteld en was remise een feit, hetgeen ook recht deed aan de stellingen die tot dan op het bord hadden gestaan. Op bord 3  deed Thomas Beerdsen goede zaken door Lucas van Foreest  te verslaan. Tenslotte een heel spannende partij op bord 1 tussen Lars Vereggen en Stijn Gielen. Stijn wist dit heel slim te spelen en won de partij , maar nam tegelijk ongedeeld de eerste plek over met Thomas en Marijn op een 1/2 punt afstand . In deze groep zijn de kaarten nog lang niet geschut , want de achtervolgers 4 t/m 8 hebben ook nog serieuse kansen

In de C Meisjes blijft Lola scoren ,dit keer won zij zeer overtuigend haar partij tegen Fong-Li Calje .
Met 5 uit 6 blijft zij de echte topper van de C-meiden , Cheryl volgt met respect op een 1/2 punt.
Lola heeft toegezegd na het NK wat analyses van haar partijen te sturen , die kan u dan nog nalezen op de blog. Op de site van schoolschaakvereniging Klim-op  en van haar verenigin RSR-Ivoren Toren kunt u ook al van alles over haar partijen nalezen
 http://www.ssv-klimop.nl/?cat=12   , http://www.rsrivorentoren.nl

 
 
Ondertussen speelde Wang met wit tegen Jacob . Die was een maatje te Groot voor hem .
Maar de volgende ronde met zwart tegen Jan Bosman ( 1580) brengt weer nieuwe kansen.
 
Wang tegen Jacob de Groot
 
In ronde 6 van de C-groep speelde Robin met wit tegen Eelke de Boer ( 1499) , een jong sterk  opkomend talent en een gevaarlijke outsider. Toch wist Robin deze partij positief af te sluiten en legt daarmee beslag op de gedeelde 2e plaats met Joris Gerlagh. Morgen een belangrijke wedstrijd voor Robin tegen de rating favoriet Ankit Majhi , die zich weer omhoog heeft weten te werken na de nederlaag die hij in de 1e ronde opliep tegen Max Warmerdam.
  Robby Kevlishvili stevent  in de C-Jeugd af op het kampioenschap.
 
Robin wint van Eelke
 Hieronder verder 3 kiekjes  van de toptafels in de A-B jeugd en meisjes en C Jeugd en meisjes .
en even gluren bij de buren.
De sterke onderlinge concurrentie in de B- jeugd

Nick Maatman weet Jorden een pootje te lichten en brengt de spanning terug in de A-Groep

De kopspelers van C-Jeugd en C-meisjes
Ankit laat de winst ontglippen en speelt remise tegen  Robby.
En even gluren bij de buren.

Tot Vrijdag !
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten