dinsdag 27 september 2016

BULLSHIT EN WORMEN OP DE RUSDAG 27 SEPTEMBER

Dinsdag 27 September was de rustdag. Daarom gisteren geen verslag. 
Een RUSdag om de Bullshit van de vorige speeldag te helpen vergeten.

We stonden net wat later op , deden wat langer over het ontbijt.
Een echt plan voor de rustdag had de Nederlandse delegatie niet.     
 Robby en Dimitri wilden gaan snookeren , maar hadden niet goed op het bord gekeken , het was gesloten . Sommigen van ons werden daarna helemaal in beslag genomen door de  computer  of door degene , die daar achter zaten ????  Totdat Robby een noodoproep deed , hij verveelde zich stierlijk.  

Dimitri , natuurlijk hadden de jongens daar al op gerekend,  heeft verschillende spellen meegenomen.
De keuze viel op Regenwormen , een dobbelspel , waarvoor taktiek , geluk en bluf nodig is
Heel passend dus voor het mannelijk deel van de Nederlandse delegatie.  
Image result for regenwormen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Regenwormen_(spel)
De spelers zijn hongerige kippen die hun uiterste best doen zo veel mogelijk regenwormen te verschalken. Wie te gulzig is ondervindt hier echter nadeel van. 
Hmm , verschalken , hongerig ,  een lekker hapje ??  een wel heel toevallige parallel. 

In de middag kost het moeite het spel los te laten , maar een ijsje lokt ( niet van de ijsjesscore ) 
Na het ijsje scheiden de wegen. Hier in Siberie zijn heel veel grote warenhuizen van enkele verdiepingen hoog . Aan de buitenkant kan je,  als je de Russische uithangborden niet kan lezen, niet zien wat er te koop is , naar binnen kijken gaat niet. Maar als je naar binnen loopt dan tref je de meest merkwaardige samenstelling van winkeltjes aan. De ijscovrouw bevindt zich in een klein hoekje in een warencentrum vlak naast het hotel , daar tegen over zit een kattevoedselwinkeltje en er naast een schoenenzaak. Bovenin het gebouw zit  een ICT zaak en een klein radiostation. 
Maar geen kofferzaak , die Robby zo hard nodig heeft om volgende week weer terug naar huis te kunnen komen.  Robby en Dimitri besluiten  verder in het koffer vraagstuk te duiken  en  trekken het centrum in. Na 4 warenhuizen binnen afgestruind te hebben  wordt een geschikte koffer voor Robby gevonden.      

Maja , Anna-Maja , Marijn en Arja gaan s'middags mee met de georganiseerde trip naar het ArcheoPark en sight-seeing Khanty-Mansiysk.


Het ArcheoPark is een prachtig beeldenpark van historische dieren die in deze omgeving geleefd hebben, zoals de mammoet . Tien jaar geleden werd aan de overkant aan de oever van rivier The Irtysh nog een karkas gevonden van een Mammoet.  In deze streek leven nog steeds beren. Twee jaar geleden werd een berejong van 1 meter nog in de stad gezien.  
WIJZE RAAD
EEN TIPI 

In het ArcheoPark ook een typisch voorbeeld van de oorspronkelijke huisvesting van de eerste bewoners van dit gebied The Kanty en de Mansi.  Het is eigenlijk geen Tipi , maar een Chum
 ( https://en.wikipedia.org/wiki/Chum_(tent)
Heel interessant is , dat in heel veel moderne gebouwen hier in Khanty-Mansiyk  deze Chum vorm weer toegepast wordt . Khanty- Mansiysk is enorm rijk aan allerlei architectonische hoogstandjes en attractieve gebouwen . In een volgende blogaflevering zullen we wat  fotomateriaal daarvan verzamelen.Hier staat aan de oude haven Asol , zij beeldt het meisje uit , die haar geliefde uitzwaait als hij het ruime sop kiest. Momenteel is het eb , en ligt  een behoorlijke zandbank voor de kust. We hopen aanstaande zaterdag op vloed , zodat vele potentiele geliefden hier veilig in het weekend kunnen landen.

Tenslotte nog even een Panorama  van de stad  vanaf de hoogste berg hier . 
En dan op naar de volgende ronde

27
FMKazarian Anna-Maja223144WFMShuvalova Polina2393
1

1439
FMBanzea Alexandru-Bogdan228433FMKevlishvili Robby2402
17

3269
Bold Khosbayar192622Den Hartog Marijn2190
51Geen opmerkingen:

Een reactie posten