zondag 18 mei 2014

BASAMRO CHESS TOURNEMENT : OVERTUIGEND WINNAAR TEAM ROTTERDAM

Laatste wedstrijd  een monsterzege 7-0 in voordeel van Rotterdammers , laatste partij is nog bezig

Te meer blijkt maar weer  , dat Cargo specialist BASAMRO zijn naam eer aan doet  en excellent is in het vervoeren van ook deze waarde volle vracht van Rotterdam naar Rusland.

De laatste partij blijft spannend, maar de toernooizege is bekend
De beker wordt opgepoetst en staat klaar voor de uitreiking


De laatste partij eindigt in een remise , de russen hebben de eer kunnen redden 
Hulde aan beide spelers voor het spannende spel en volhardendheid 


Verslag van coach Dolf Meijer :
:

Uitstekende slotronde
Na de zeer goede dag van gisteren zat het met het zelfvertrouwen wel goed en was iedereen erop gebrand het toernooi in stijl af te sluiten. De heldere nacht werd dan ook getrotseerd en iedereen probeerde de nodige slaap te pakken zodat om 9 uur iedereen fris aan het bord verscheen.

Casper speelde de opening iets te passief, maar juist op het moment dat zijn tegenstander hier gebruik van had moeten maken, greep deze mis en moest een kwaliteit inleveren. Ondanks een actieve koning kon zijn tegenstander geen potten meer breken in het eindspel.

Liam wist in een Konings-Indisch zijn paard vorstelijk op c5 te krijgen. Het stond daar net zo onaantastbaar als een van de vele Sovjet-monumenten in Murmansk. Liam moest nog wel de nodige schermutselingen goed doorstaan, maar toe hij hier ook nog met een kwaliteit meer uit kwam, was het eindspel niet moeilijk meer.

Sven was in een aanvankelijk rustige Caro-Kann meer uitgeslapen dan zijn tegenstander en wist met de schitterende zet 19. b4!! een mokerslag uit te delen. Aan het eind van de combinatie, zes zetten later kon zijn tegenstander de vlag strijken.

Maaike besloot ook haar krachten enigszins te sparen voor haar simultaanpartij tegen Karpov. Efficiënt richtte ze haar lopers op de vijandige koningsvleugel en hakte hier vervolgens genadeloos op in. Er bleef weinig van de stelling van de tegenstander heel en ook deze moest al spoedig daarna opgeven.

Robin kreeg een Alapin op het bord, waarin hij er in slaagde zijn tegenstander een aantal zwakke pionnen, minder tijd op de klok en daarmee ook de nodige kopzorgen te bezorgen. Hij kon de boel niet bij elkaar houden en daarmee kon weer een punt aan het teamtotaal toevoegen.

Tycho haalde als kopman solide zijn derde punt binnen. Terwijl de technische staf het gemankeerde Scandinavisch (en dan hebben we het niet over de Norway Promotions die we gisteren inclusief marsmuziek en dansmariekes bij het ontbijt kregen voorgeschoteld) wilde weerleggen met

Doordat zijn tegenstander vergat h6 te doen in het Spaans wist Marijn deze helemaal vast te zetten en uiteindelijk met een glorieuze koningswandel naar uitgerekend veld h6 te winnen. Een prima overwinning!

Kevin moest het hardste werken. In een spannende draak speelde zowel hij als zijn tegenstander niet 100% nauwkeurig. Wit verdubbelde op de h-lijn, maar de reactie met … d5 van Kevin leek erg sterk. Toch wist zijn tegenstandster hier nog een antwoord op te vinden en er werd tot op het eind doorgevochten worden voordat uiteindelijk de Russische eer toch gered werd met een remise.

Al met al net als de voorgaande twee wedstrijden een zeer verdiende overwinning. Waarbij zeker opgemerkt moet worden dat de tegenstand zeker flink was. Eigenlijk zonder uitzondering wist iedereen boven het eigen niveau uit te stijgen en dat leverde een resultaat waar ‘Alosha’ op zijn stuwwal verder boven de baai van Murmansk nog een puntje aan kan zuigen.

Aldus Dolf 

Er volgt nog verslag en foto's van  de prijsuitreiking , snelschaakkampioenschap , simultaan Karpov en morgen bezoek aan St Petersburg . U kunt ons dus nog even volgen 
4 opmerkingen:

 1. Wat een fantastische reis hebben jullie tot nu toe gemaakt en wat een prestatie.
  Ik hoop voor jullie dat jullie nog meer sponsors vinden om nog meer van die reizen te kunnen maken.
  gr. marc

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Team Rotterdam verwelkomt graag deze sponsoren . Het Rotterdam team wat Murmask bezocht is een heel hecht en gedreven team met een bijzonder goede sfeer.
   Sponsoren kunnen zich melden via deze site , we hopen u waar ter wereld te vertegenwoordigen.
   Groet, Marijn den Hartog

   Verwijderen
 2. Hebben jullie genoeg ruimte in jullie koffers voor de bekers.

  BeantwoordenVerwijderen